Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Ingrediënten: 125 gram boter, 75 gram witte basterdsuiker, 250 gram bloem, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, zout, 400 ml slagroom, 3 eetlepels honing, 400 gram pure chocolade, 100 gram boter,

Voor de taartbodem maak je een deeg van 125 gram boter (in blokjes gesneden), 75 gram witte basterdsuiker, 250 gram bloem, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een klein beetje zout. Kneed al deze ingredienten tot je een samenhangend deeg heb. Verpak dit in folie en leg het een uur in de koelkast te rusten. Vet dan een taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Het moet overal ongeveer een halve centimeter dik zijn. Bedek het deeg met bakpapier en doe in de taartvorm een steunvulling en bak de taartbodem in een minuut of 20 goudbruin in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht oven). Haal de steunvulling en het bakpapier uit de taartvorm. Laat de taartbodem nog in de taartvorm zitten. Voor de vulling breng je 400 ml slagroom met 3 eetlepels honing zachtjes aan de kook. Hak ondertussen in de keukenmachine 400 gram pure chocolade fijn en snij alvast 100 gram boter in blokjes. Als het honing-slagroommengsel kookt haal het dan van het vuur af en doe er de chocolade en boter bij. Blijf nu roeren tot de boter en chocolade gesmolten is. Als je een homogene massa hebt stort je de chocoladevulling op de taartbodem. Laat hem afkoelen en zet hem dan voor zeker 3 uur in de koelkast, liefst nog langer. Dan moet de vulling zo zijn dat hij niet echt vloeibaar meer is en goed snijdbaar is. Als de chocoladetaart niet in 1x opgaat, bewaar de taart dan in de koelkast. Eet smakelijk!

0
(101 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top