Spinazie met Rijst en Kaassaus

Spinazie met Rijst en Kaassaus

Spinazie met Rijst en Kaassaus

Ingrediënten: rijst, 100 gram ontbijtspek, 450 gram spinazie, 30 gram bloem, 30 gram boterm 300 ml melk, zout, peper,

Kook de rijst zoals je zelf gewend bent. Bak in een hete wok 100 gram plakjes ontbijtspek knapperig. Als het ontbijtspek knapperig is dan schep je het uit de pan en giet je het teveel aan vet af. Roerbak dan in een wok 450 gram spinazie tot het geslonken is. Maak ondertussen een kaassaus van 30 gram bloem, 30 gram boter, 50 gram kaas, en 300 ml (of iets meer) melk. Smelt daarvoor de boter, doe er bij de bloem en bak dit een minuut mee. Giet er dan beetje bij beetje de melk erbij tot je de gewenste dikte saus krijgt. Blijf ten allertijde goed roeren. Haal de pan met de saus van het vuur en roer de kaas erdoor, breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct. Eet smakelijk!

0
(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top