Boterkoek

Boterkoek

Boterkoek

Ingrediënten: 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, zout, 1 ei,

Doe in een kom 250 gram patentbloem, 125 gram witte basterdsuiker, 225 gram koude boter in kleine stukjes, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout. Kneed alles goed doorelkaar met koude handen totdat je een samenhangend deeg krijgt. Doe dit in een ingevette vorm met een doorsnee van maximaal 26 centimeter en zorg dat het deeg overal ongeveer gelijk is qua hoogte. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en trek dan ruiten in de koek. Zet hem dan voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden (normaal). Laat hem daarna even afkoelen in de vorm en haal hem er dan pas uit. Smul ze!

0
(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Boterkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top