Spinazie-Kip Lasagne

Spinazie-Kip Lasagne

Spinazie-Kip Lasagne

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 kipfilet, 1 groene paprika, 300 gram spinazie, basilicum, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml melk, nootmuskaat, zout, peper, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen, mozzarella,

Voor deze lasagne bak je 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een klein beetje hete olie. Doe er dan 1 fijngehakt teentje knoflook bij en 1 fijngesnipperde ui. Bak de ui mee tot het glazig is en dan kan je er 1 in blokjes gesneden kipfilet aan toevoegen. Bak de kipfilet bruin en doe er 1 in reepjes gesneden groene paprika en 300 gram spinazie bij. Als de spinazie geslonken is zet je het van het vuur af en doe je er nog een handje fijngehakte verse basilicum bij. Maak dan de kaas saus door 30 gram boter te smelten. Als de boter gesmolten is doe je er 30 gram bloem bij en bak je dit even mee. Giet er dan beetje bij beetje al roerend 400 tot 500 ml melk bij (afhankelijk van de gewenste dikte). Zet het van het vuur af en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Doe er dan ongeveer 75 gram geraspte kaas door. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Schep nu in een ovenschaal een laagje kip-spinazie mengsel. Doe hierop de lasagnebladen en dan weer een laagje kip-spinazie mengsel, dan weer een laagje lasagnebladen. Giet er nu de kaassaus over en strooi er nog vlokken mozzarella over (1 bolletje ongeveer) en wat geraspte kaas. Zet het nu in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

0
(100 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Spinazie-Kip Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top