Appel-Notentaart

Appel-Notentaart

Appel-Notentaart

Ingrediënten: 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram boter, zout, 4 appels, 100 gram donkere basterdsuiker, 175 gram gemengde noten, 50 gram rozijnen, 1 eetlepel speculaaskruiden,

Maak voor de taartbodem een deeg van 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram in kleine stukjes gesneden boter en 1 snufje zout. Kneed alle ingredienten tot een deegbal. Pak dit in de huishoudfolie en leg het minstens een uur te rusten in de koelkast. Voor de vulling heb je 4 geschilde appels nodig (bv Jonagold). Snijd de appels in blokjes en meng de appels met 100 gram donkere basterdsuiker, 175 gram gemengde noten, 50 gram rozijnen en een kleine eetlepel speculaaskruiden. Neem het deeg uit de koelkast en maak er met de deegroller een platte lap van. Doe dit op een goed bebloemde en glad oppervlak. Bloem ook de deegroller in want het deeg is erg plakkerig! Doe het deeg in een lage taartvorm die al is ingevet met boter en bebloemt is. Schep nu het appel-notenmengsel in de taartvorm en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 55 minuten. Laat de taart even afkoelen in de vorm en haal hem als de taart iets is afgekoeld uit de vorm. Natuurlijk lekker met een dot slagroom!

0
(317 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 thoughts on “Appel-Notentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top