Champignonsoep

Champignonsoep

Champignonsoep

Ingrediënten: 40 gram boter, 2 sjalotjes, 250 gram kastanjechampignons, 2 blokjes groentenbouillon, 50 gram bloem, 1 1/2 liter water, 1 scheutje citroensap. 125 ml kookroom, bieslook,

Smelt 40 gram boter en fruit hierin 2 fijngesnipperde sjalotjes en 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als de kastanjechampignons alle vocht hebben opgenomen dan doe je er 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes en 50 gram bloem bij. Bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beet 1 1/2 liter water toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes koken en dan doe je er nog een scheutje citroensap, 125 ml kookroom en wat sprietjes bieslook bij. Nog even doorwarmen en dan serveren met een warm stokbrood. Eet smakelijk!

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top