Kapucijnerschotel met een Oosters Tintje

Kapucijnerschotel met een Oosters Tintje

Kapucijnerschotel met een Oosters Tintje

Nou ja oosters tintje, de hamlapjes zijn gewoon gemarineerd in ketjap manis en wat gemberpoeder, maar dat maakt eigenlijk toch wel de aparte smaak.

Ingrediënten: 200 gram hamlapjes, 3 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 prei, 1 blikje jonge kapucijners,

Marineer 200 gram in blokjes gesneden hamlapjes in 3 eetlepels ketjap manis en 1 theelepel gemberpoeder. Doe dit minimaal 30 minuten van te voren, maar liever een nacht van te voren. Zo trekt de marinade lekker in het vlees. Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep ze daarna uit de pan. Als je te weinig vet in pan hebt dan doe je er een beetje olie bij en bak hierin de hamlapjes bruin. Voeg dan 1 fijngesnipperde ui toe en 1 in ringen gesneden prei. Bak dit een minuut of 3 mee. Doe er dan een klein blikje (uitgelekte) jonge kapucijners bij en laat dit op een laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Op het laatst schep je de ontbijtspekjes terug in de pan. Serveer het geheel met rijst. Eet smakelijk!

0
(125 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top