Bhaji

Bhaji

bhaji

Een pittig, vegetarisch gerecht vandaag, de Bhaji. Bhaji betekent eigenlijk simpel groentegerecht. En ja het was inderdaad een simpel gerecht.

Ingrediënten: 1 wortel, 2 rode uien, 3 bosuien, koriander, 1 eetlepel mosterdzaad, 1 eetlepel gemberpoeder, 150 gram bloem, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel kurkuma, 250 ml water,

Hiervoor rasp je 1 winterwortel fijn in de keukenmachine. Snijd je 2 rode uien fijn, 3 bosuien fijn en een bosje koriander fijn. Hussel de groenten goed door elkaar met een eetlepel mosterdzaad en 1 eetlepel gemberpoeder. Maak dan een beslag van 150 gram bloem, een eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel chilipoeder en 1 eetlepel kurkuma. Roer er 250 ml water door. Meng het beslag goed met de groenten en bak de groenten dan als rösti (dus goed aandrukken) in een koekenpan met hete olie. Als je halverwege bent leg je een groot bord op de koekenpan en keer je alles om. Bak het nog een minuut of 5 aan de andere kant. Dan is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top