Bloemkoolstrudel

Bloemkoolstrudel

Bloemkoolstrudel

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn, peper, bladerdeeg, 100 gram ontbijtspek,

Kook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Dan doe je er de beetgare bloemkoolroosjes bij en bak je het even kort mee. Doe hierbij 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn (naar smaak), zout en peper, en breng het even aan de kook. Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Leg ondertussen 6 vellen bladerdeeg aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt, druk het goed aan. Leg op het bladerdeeg 100 gram plakjes ontbijtspek en schep hierop het bloemkoolmengsel. Vouw het deeg er goed omheen, en snijd er nog wel een paar kleine openingen in zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Bloemkoolstrudel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top