Chinees Geroosterd Varkenshaasje met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkenshaasje met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkenshaasje met Nasi Goreng

Twee gerechten die je een avond vantevoren al kan klaarmaken, zodat je op de werkelijke dag snel klaar bent.

Ingrediënten: rijst, 2 varkenshaasjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel rijstwijn, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 2 eetlpels hoisinsaus, 1 ui, 1 teentje knoflook, ham, 1 ei,

Voor de nasi goreng hoef je de avond van te voren alleen de rijst te koken, aftegieten en goed af laten koelen. Voor 2 tot 3 personen snijd je 2 varkenshaasje in elk 3 stukken. Maak een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel Chinese rijstwijn, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder en 2 eetlepels hoisinsaus. Roer dit alles goed door. Marineer in deze marinade de stukken varkenshaas voor zeker nachtje (15 minuten is echt minimaal, maar een nachtje is lekkerder). De volgende dag verwarm je de oven voor op 200 graden. Doe een laagje heet water in een braadslee, doe het rooster in de braadslee en leg hierop de gemarineerde varkenshaasjes. Doe ze 15 minuten in de oven, keer ze daarna om, bedruip ze nog met de overgebleven marinade en zet ze nog 15 minuten terug in de oven. Tijdens de oventijd kan je de nasi maken. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, met 1 fijngehakt teentje knoflook glazig. Doe hierbij de rijst van gister en doe er er een handje doperwten bij, 3 plakjes in reepjes gesneden ham en 1 geklutst ei. Het geheel goed doorwarmen en op lager vuur zetten tot de varkenshaas klaar is. Eet smakelijk!

0
(185 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top