Stoofpot met Bier

Stoofpot met Bier

Stoofpot met Bier

Ingrediƫnten: 300 gram bieflapjes, 2 uien, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blokje runderbouillon, tijm, 1 flesje bier, bloem,

Snijd 300 gram bieflapjes in blokjes en bak dit bruin in de hete olie. Voeg als de bieflapjes bruin zijn 2 gesnipperde uien en 250 gram grof gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld blokje runderbouillon, tijm naar smaak, 200 ml water en een flesje bier (bv Heineken). Breng het geheel even aan de kook en laat het dan op een laag vuur 1 1/2 tot 2 uur pruttelen. Als de saus op het eind te waterig blijft voeg je er wat bloem toe om het wat te binden. Het gerecht is lekker met gebakken aardappels, maar zou het ook niet gek doen met pasta. Eet smakelijk!

0
(114 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top