Gepaneerde Kip met een Fruitige Curry

Kip

Gepaneerde Kip met een Fruitige Curry

Gepaneerde Kip met een Fruitige Curry

Koken met fruit geeft toch weer een andere draai aan het eten. Qua ingrediënten lijkt het heel veel maar als je alles gesneden en wel hebt klaarstaan is het een makkie.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 appels, 300 ml water, 2 bananen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkuma, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 blokje kippenbouillon, rijst, 1 kipfilet, bloem, 1 ei, paneermeel,

Begin met de saus, verhit hier voor olie in een koekenpan, als de olie heet is fruit je hierin 1 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook. Als de ui ietsjes bruin is dan voeg je er 2 in blokjes gesneden appels (Jonagold), 300 ml warm water, 2 in plakjes gesneden bananen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkuma en 2 eetlepels tomatenketchup toe. Breng dit even aan de kook en verkruimel er dan 1 kippenbouillonblokje in. Laat het geheel nu op een laag vuurtje pruttelen voor een minuut of 20. Zet ondertussen de rijst op en snijd 1 kipfilet in reepjes en paneer deze door ze eerst door de bloem te halen, dan door een geklutst ei en als laatste door de paneermeel. Bak de kipfilet op hoog vuur in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Als de rijst en kipfilet gaat zijn kan je het geheel serveren! Eet smakelijk!

0
(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top