Kipfilet in Bier

Kipfilet in Bier

Kipfilet in Bier

Een echt zondagsmaal vandaag en ook nog eens de 1000ste post, Kipfilet gestoofd in bier.

Ingrediënten: 100 gram rozijnen, 1 flesje bier, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, peper, zout, tijm, 1 eetlepel mosterd,

Week 100 gram rozijnen in 1 flesje bier (wij hebben gewoon een flesje Heineken gebruikt). Bak hiervoor 2 kipfilets even aan. Voeg dan 1 fijngehakte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe, bak dit kort mee en overgiet het geheel dan met het bier en de rozijnen. Kruid het met peper, zout en wat tijm. Roer door de saus nog 1 eetlepel mosterd en breng het geheel kort aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 15 minuten verder garen. Kijk of de dikte van de saus goed is, zo niet kan je er wat bloem door doen om het geheel te laten binden. Laat dit even kort doorkoken en dan kan het geserveerd worden. Lekker met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!

0
(73 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top