Lasagne met Kipfilet en Champignons

Lasagne met Kipfilet en Champignons

Lasagne met Kipfilet en Champignons

Ingrediënten: 1 kipfilet, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 stengels bleekselderij, 250 gram kastanjechampignons, 125 ml kookroom, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml melk, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Bak in een hete wok 150 gram dobbelstreentjes ontbijtspek knapperig. Doe hierbij 1 in blokjes gesneden kipfilet en bak dit bruin. Dan kan je er 1 fijngesneden ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 3 gesneden stengels bleekselderij en 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons erbij doen. Bak dit mee tot de champignons al het vocht hebben opgenomen. Doe er dan 125 ml kookroom toe en warm dit even goed door. Maak ondertussen de kaassaus door 30 gram boter te smelten en doe als de boter gesmolten is er 30 gram bloem bij. Dit wordt nu een grote klont, roer er dan beetje bij beetje 300 ml melk erbij (hoeveelheid is afhankelijk van de gewenste dikte saus). Haal de pan van het vuur en doe er dan 100 gram geraspte kaas door en laat dit smelten. Doe in een ingevette ovenschaal een laagje kip-champignon mengsel, dan lasagnebladen, weer een laagje kip-champignonmengsel, een laagje lasagnebladen en als laatst giet je de kaassaus erover. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht 175) voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top