Sperziebonen met Ketjapsaus

Sperziebonen met Ketjapsaus

Sperziebonen met Ketjapsaus

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper, nootmuskaat, 1 eetlepel bloem, 200 gram sperziebonen,

Een vegetarisch gerechtje met rijst vandaag. Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper en nootmuskaat (naar smaak) toe, blus het af met 100 ml warm water. Bind de saus met 1 eetlepel bloem, goed roeren anders krijg je klontjes. Voeg dan 200 gram kort geblancheerde (kort gekookt) sperziebonen toe en warm het geheel een minuut of 10 goed door. Serveer de sperziebonen in ketjapsaus met de rijst. Eet smakelijk!

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top