Pindasoep

Pindasoep

Pindasoep

IngrediĆ«nten: 2 liter kippenbouillon, 1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 150 gram kipreepjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 8 eetlepels pindakaas, 50 gram pinda’s,

Vandaag een echte maaltijdsoep, de pindasoep! Zet voor de soep 2 liter kippenbouillon op, verse of van 3 kippenbouillonblokjes getrokken. Bak in een koekenpan in hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig met 1 gesneden rode paprika en 2 stengels gesneden bleekselderij. Bak dit een minuut of 3 en voeg dan 150 gram kipreepjes, 1 klein blikje tomatenpuree en 2 eetlepels ketjap manis toe en warm het geheel even goed door. Voeg het dan toe aan de kokende bouillon, daarna doe je er 8 eetlepels (met een kop er op!) pindakaas door. Warm de soep nu een minuut of 10 tot 15 goed door. Net voor het eind doe je er 50 gram pinda’s toe. Het is nu klaar om geserveerd te worden. Strooi op je bord nog extra pinda’s door de soep! Eet smakelijk!

0
(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top