Tortellini met Spinazie

Tortellini met Spinazie

Tortellini met Spinazie

Ingrediënten: tortellini, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 300 gram spinazie, 125 ml kookroom, 2 dessertlepels pesto,

Kook de tortellini in kokend water met een beetje zout voor ongeveer 12 tot 15 minuten.Bak in de hete koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Doe er dan 1 fijngesnipperde ui bij en bak deze glazig. Daarna kan je er 300 gram diepvries spinazie erbij doen en laat dit ontdooien en warm worden. Op het laatst voeg je 125 ml kookroom toe met 2 dessertlepels pesto. Warm het geheel nog even goed door. Eet smakelijk!

0
(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Tortellini met Spinazie

 1. Hoi Anja en Michel.Ik heb even jullie foto,s van het nieuwe huis bekeken en wat een mooie keuken.Daar wordt vast een hoop lekkers gebrutselt.Ik heb ook nog naar wat foto,s van Scheveingen gekeken,mooi hoor die golfbrekers,meeuwen etc.Voor ons is Scheveningen dicht bij een minuutje of twintig met de auto maar zo als jullie het plaatje op de foto gezet hebben is het wel wat mooier als de beruchte toeristische badplaats.De zomer is de minst aantrekkelijk tijd voor Scheveningen met al die mensen maar de rest van het jaar geweldig.Ga ook eens naar Hoek van Holland als jullie weer deze richting opgaan,zeker de moeite waard.

 2. @winny
  Hallo!
  We zijn ook erg blij met de nieuwe keuken. Keramisch koken is wel anders dan op gas koken maar dat went snel! Enne Scheveningen en Katwijk zijn best wel favoriete plekken van ons. Maar niet als het seizoen loopt. Gewoon lekker uitwaaien en een warme chocomel drinken op de boulevard en ondertussen foto’s maken… Heerlijk! Hoek van Holland zijn we nog niet geweest, maar wie weet 🙂

 3. HALLO ANJA ER WORDT WEL EENS GEZEGT ALS JE SPINAZIE STAMP GEMAAKT HEBT DAT JE HET NIET MEER MOET OPWARMEN KLOPT DAT EN WAAROM
  M.V.GR.LENIE KLEIN

 4. Hallo Lenie,

  Ik zag je reactie op brutsellog en ben even op zoek gegaan naar het antwoord op je vraag.

  Zelf weet ik namelijk ook niet beter dat het niet goed is om spinazie op te warmen.
  Maar kennelijk is er wat veranderd in de loop der tijd want volgens het voedingscentrum is het mogelijk om spinazie optewarmen.

  Je moet het dan wel eerst goed laten afkoelen en in de koelkast bewaren, voordat je het weer goed opwarmt.

  Vroeger dacht men dat het nitraat in spinazie tijdens het opnieuw opwarmen veel hoger werd. Nitraat is niet goed voor de zuurstofwaardes in het bloed. Maar met de juiste manier van afkoelen blijkt de verhoging van nitraat verwaarloosbaar te zijn.

  Meer over spinazie en opwarmen heb ik op deze site gevonden:
  http://www.food-info.net/nl/national/ww-spinazie.htm
  Onder het kopje Advies (halverwege de site) staan meer adviezen over spinazie.

  Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top