Spaghetti met Spinazie en Sticky Kip

Spaghetti met Spinazie en Sticky Kip

Spaghetti met Spinazie en Sticky Kip

Een verrassende smaak, de spinazie met de sticky kip gecombineerd. Je kan beide ook goed apart serveren.

Ingrediënten: 5 eetlepels donkere basterdsuiker, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 sjalotje, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 kipfilet, spaghetti, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 200 gram spinazie, 125 gram cherrytomaten,

Maak een marinade van 5 eetlepels donkere basterdsuiker, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 fijngesnipperd sjalotje en een eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, basilicum en tijm). Roer de ingredienten goed door elkaar en marineer hierin 1 in reepjes gesneden kipfilet. Je kan het kort voor het maken al doen, maar lekkerder is het al een avond van te voren in de marinade te zetten! Leg de gemarineerde kipfiletreepjes in een ovenschaal en zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten. Schep afentoe de kipfilet om!

Kook ondertussen de spaghetti zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Verhit een droge koekenpan en bak hierin 2 eetlepels pijnboompitjes bruin. Schep ze uit de pan en doe er wat olie in. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook voor ongeveer 3 minuten. Doe er dan 200 gram diepvriesspinazie bij en laat het al roerend ontdooien. Schep dan 125 gram (een half bakje) gehalveerde cherrytomaatjes erdoor en warm dit kort mee. Roer kort voor het serveren de pijnboompitjes door de spinazie.

Serveer de spinazie op de spaghetti en schep er als laatste de “sticky” kip erover. Eet smakelijk!

0
(68 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top