Sperziebonen met Bechamelsaus uit de Oven

Sperziebonen met Bechamelsaus uit de Oven

Sperziebonen met Bechamelsaus uit de Oven
Ingrediënten: 1 ui, 1 blik gepelde tomaat, 200 gram sperziebonen, zout, peper, tijm, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml halfvolle melk, geraspte kaas, paneermeel,


Bak in de hete olie 1 in ringen gesneden ui glazig. Voeg hieraan toe 1 blik gepelde tomaten. Voeg er 200 gram diepvriessperziebonen toe en warm dit even door. Breng het smaak met zout, peper en tijm. Zet het dan even op een lager vuur terwijl je aan de gang gaat met de bechamelsaus. Voor de bechamelsaus smelt je 30 gram boter. Als de boter gesmolten is doe je er 30 gram bloem bij en bak dit al roeend kort mee. Voeg dan beetje bij beetje halfvolle melk (ongeveer 300 ml) toe. Je hebt een ietwat dikkere saus nodig. Schep dan het sperziebonen-tomatenmengsel in een ovenschaal en schep hierover de dikke bechamelsaus. Strooi er geraspte kaas en een beetje paneermeel over. Zet het dan in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Je kan het eventueel eten met aardappeltjes maar het hoeft niet. Eet smakelijk!

0
(383 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top