Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus uit de Oven

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus uit de Oven

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus uit de Oven

Ingrediënten: 1 sjaloje, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomaatblokjes, suiker, 1/2 eetlepel oregano, zout, peper, 2 schnitzels, paneermeel, 1 ei, mozzarella, geraspte kaas,

Verwarm in een pannetje olie, als het heet is doe je er 1 fijngesnipperd sjalotje en 1 fijngehakt teentje knoflook bij. Bak dit kort aan en voeg dan een blikje van 400 gram tomatenblokjes toe. Doe er een snufje suiker bij en een halve eetlepel oregano. Breng het op smaak met zout en peper en laat de saus dan een minuut of 20 op een zacht vuurtje pruttelen. Snijd 2 schnitzels in reepjes. Doe op een groot bord paneermeel en kruid dit met een beetje oregano en zout en peper naar smaak. Op een ander bord bloem en op nog een ander bord een geklutst ei. Haal eerst de schnitzelreepjes door de bloem, daarna door het geklutste ei. Haal daarna de schnitzelreepjes door de paneermeel. Bak de schnitzelreepjes goudbruin in de Croma. Doe de schnitzelreepjes daarna in een ovenschaal. Giet over de schnitzelreepjes de tomatensaus. Scheur een bolletje mozzarella in kleine stukjes en doe dit over de schotel. Als laatste strooi je er geraspte kaas over. Zet het dan in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 minuten. Daarna is het klaar om geserveerd te worden. Lekker met sla en gebakken aardappeltjes.

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top