Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor:
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 500 gram rundvlees, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap, 200 ml water,

Roerbak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan 500 gram blokjes rundvlees toe en bak dit een minuut of 5 mee. Voeg daarna 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap en 200 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het geheel dan op een laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 1 1/2 a 2 uur. Wel afentoe roeren.

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 2 varkensfilet, 1 ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar,

Kook vantevoren de rijst. Bak 2 in hele kleine blokjes gesneden varkensfilet bruin. Schep ze uit de pan en bak in de achtergebleven olie 1 fijngesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei en 1 fijngehakt teentje knoflook kort. Voeg het vlees weer toe samen met 1 theelepel sambal en 1 theelepel ketoembar. Bak het vlug mee en roer dan de afgekoelde rijst erdoor. Roerbak het gerecht tot het geheel goed warm is.

Eet smakelijk!

0
(126 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Daging Smoor en Nasi Goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top