Tjap Tjoy

Kip

Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 groene paprika, 1 theelepel gemberpoeder, 250 ml kippenbouillon, 1 eetlepel ketjap manis, 250 gram kastanjechampignons, 125 gram taugé, rijst,

Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook toe. Roerbak dit kort mee. Voeg vervolgens 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak dit 2 minuten mee. Voeg 250 ml kippenbouillon en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel op een laag vuurtje 10 minuten pruttelen. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 125 gram taugé toe. Laat dit nog 10 minuten mee pruttelen. Wanneer de saus nog te dun is roer je er een of twee eetlepels bloem door (wel goed roeren). Breng het geheel nog op smaak met wat zout. Serveer de Tjap Tjoy met rijst.

0
(92 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top