Curry met Sperziebonen en Kipfilet

Curry met Sperziebonen en Kipfilet

Curry met Sperzieboon en Kipfilet

Ingrediënten: rijst, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 kipfilet, 300 gram sperziebonen 400 ml kokosmelk, zout, peper,

Kook de rijst in kokend water zoals staat beschreven op de verpakking. Bak in een wok met hete olie 2 fijngesnipperde uien glazig. Voeg hieraantoe 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit en 1 eetlepel gemberpoeder. Roer dit goed door elkaar en voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit mee tot het bijna gaar is. Dan kan er 300 gram dunne kort gekookte sperziebonen bij, roer het kort door en giet er dan 400 ml kokosmelk door. Breng het op smaak met zout en peper en breng het kort aan de kook. Laat het dan op een laag vuurtje 10 minuten verder pruttelen. Serveer de rijst en de curry op een mooi bord. Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top