Pasteitje met Kippenragout

Pasteitje met Kippenragout

Pasteitje met Kippenragout

Ingrediënten: ragoutbakjes, 1 kipfilet, 30 gram boter, 1 ui, 50 gram kastanjechampignons, 30 gram bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 300 ml kippenbouillon, zout, peper, nootmuskaat, tijm, peterselie,

Voor de pasteibakjes had ik kant-en-klare pasteibakjes gekocht. Voor de kippenragout ben ik lekker aan de slag gegaan. Bak 1 heel fijngesneden kipfilet lichtbruin in de hete olie. Daarna smelt je in een steelpan 30 gram boter, smoor hier 1 fijngesnipperde ui, 50 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 1 theelepel kerriepoeder. Als de kastanjechampignons veel vocht hebben opgenomen roer je er 30 gram bloem door en ga je er beetje bij beetje ongeveer 300 ml kippenbouillon erbij. Blijven roeren. De hoeveelheid bouillon hoeft niet perse 300 ml zijn, het kan iets minder maar ook iets meer zijn. Breng de ragout op smaak met zout, peper, nootmuskaat, tijm en peterselie. Roer het goed door en schep de ragout dan in de pasteibakjes. Zet de pasteibakjes in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 10 minuten. Pas op de bakjes en inhoud zijn gloeiend heet als het uit de oven komt. Eet smakelijk!

0
(115 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Pasteitje met Kippenragout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top