Butterscotch Chocolademousse

Butterscotch Chocolademousse

Butterscotch Chocolademousse

Een andere chocolademousse, door een ander soort reep te gebruiken. Deze keer de butterscotch chocoladereep.

Ingrediënten: 200 gram butterscotch chocolade, 3 eieren, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Smelt 200 gram butterscotch chocolade au-bain marie. Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers met 60 gram donkere basterdsuiker. Klop de 3 eiwitten stijf in een brandschone kom, en klop 250 ml slagroom bijna stijf. Voordat de slagroom helemaal stijf is voeg je er de basterdsuiker met eidooiers en de gesmolten chocolade toe, met de mixer klop je het heel handig door de slagroom. Dan kan je het slagroom-chocolademengsel door de eiwitten spatelen. Doe dit niet te vlug want dan ’sla’ je de lucht uit de eiwitten. Als je het goed gemengd hebt giet je het in mooie toetjes glazen of toetjes kommetjes. Dek het af met een folie en zet het dan voor zeker 4 uur, beter nog een nachtje in de koelkast. Smul ze!

(122 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Butterscotch Chocolademousse

  1. Hat was toch al Kerst geweest met allerlei heerlijke toetjes?Dit lijkt mij echt super,ik ben gekop Butterscotch chocolade dus dit ga ik zeker eens een keertje maken.

Comments are closed.

Back To Top