Gevulde Portobello met Spinazie en Gehaktbal met een Appeltje

Gevulde Portobello met Spinazie en Gehaktbal met een Appeltje

Gevulde Portobello met Spinazie en Gehaktbal met een Appeltje

Gevulde Portobello’s met Spinazie:

Ingrediënten: 6 deelblokjes spinazie, citroensap, 1 teentje knoflook, 1 theelepel tijm, zout, peper, 100 gram MonChou. 4 portobello’s, geraspte kaas,

Ontdooi eerst 6 deelblokjes bladspinazie. Doe bij de spinazie een kneepje citroensap, een uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel tijm, zout, peper en 100 gram MonChou voor warme gerechten. Meng dit goed. Leg de portobello’s, met de spinazievulling kan je er ongeveer 4 portobello’s vullen, op een met bakpapier beklede ovenbakplaat. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel en strooi er als laatste nog wat geraspte kaas over. Zet dit ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Gehaktbal met een Appeltje (4 stuks)

Ingrediënten: 1 appel, 300 gram gehakt, 1 sjalotje, 1 theelepel rozemarijn, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel,

Schil 1 elstar appeltje (je hebt ongeveer een halve appel nodig) en snijd de appel in hele kleine blokjes. Doe 300 gram gehakt in een schaal en voeg hieraan toe de stukjes appel, een fijngesneden sjalotje, 1 theelepel rozemarijn, een ei, en 4 eetlepels paneermeel. Meng de ingrediënten goed met elkaar en draai er 4 ballen van. Bak de ballen bruin in wat bakboter. Giet wat water bij de boter en laat de gehaktballen verder sudderen op een laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top