Chocolademousse met Rum

Chocolademousse met Rum

Chocolademousse met Rum

Chocolademousse met een tikkie rum, nou ja rumsmaak, met rumaroma.

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade, 4 theelepels rum-aroma, 3 eieren, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Smelt 200 gram pure chocolade au-bain marie. Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers met 60 gram donkerbruine basterdsuiker en 4 theelepels rumaroma romig. Klop de 3 eiwitten stijf in een brandschone kom, en klop 250 ml slagroom bijna stijf. Voordat de slagroom helemaal stijf is voeg je er de basterdsuiker met eidooiers en de gesmolten chocolade toe, met de mixer klop je het heel handig door de slagroom. Dan kan je het slagroom-chocolademengsel door de eiwitten spatelen. Doe dit niet te vlug want dan ’sla’ je de lucht uit de eiwitten. Als je het goed gemengd hebt giet je het in mooie toetjes glazen of toetjes kommetjes. Dek het af met een folie en zet het dan voor zeker 2 uur in de koelkast. Smul ze!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top