Spaghetti met Toscaanse Vleessaus

Spaghetti met Toscaanse Vleessaus

Spaghetti met Toscaanse Vleessaus

Deze saus lijkt heel veel op de bolognesesaus maar deze vleessaus komt uit meerdere streken uit Italie en niet alleen uit de streek Bologna. Met net iets andere ingredienten en andere bereidingswijze heb je weer wat anders.

Ingrediƫnten: 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 400 gram half-om-half gehakt, 500 ml gezeefde tomaat, zout, peper, 5 laurierblaadjes, pasta,

Bak in een pan met hete olie 1 wortel in kleine blokjes gesneden, 1 fijngesnipperde ui en 2 klein gesneden stengels bleekselderij. Als de ui glazig is voeg je 400 gram half-om-half gehakt toe en bak je dit al roerend bruin. Dan kan je er 500 ml gezeefde tomaten bij doen. Zet het vuur lager en breng de saus op smaak met zout en peper. Steek in de saus 5 laurierblaadjes en laat de saus nu op een laag vuur en de deksel op de pan verder pruttelen. Kook na de 2 uur de pasta zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Haal de laurierblaadjes uit de saus.

Serveer de spaghetti op een mooi pastabord en doe de saus erop. Strooi er nog een pittige geraspte kaas over en klaar! Eet Smakelijk!

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top