Kipfilet met Chocoladesaus

Kip

Kipfilet met Chocoladesaus

Kipfilet met Chocoladesaus
Wat anders met chocolade.

Ingrediƫnten: 3 tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 kipfilets, 2 eetlepels balsamico azijn, 100 ml kippenbouillon, 25 gram pure chocolade,

Ontvel 3 tomaten in heet water. Snijd 1 ui fijn en hak 1 teentje knoflook fijn. Verwarm olie in een steelpan en fruit hier de ui, tomaten, en knoflook aan. Laat dit 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Bak ondertussen 2 kipfilets om en om bruin in de Croma. Als ze bruin zijn wat water toevoegen en met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten op laag vuur gaar laten worden. Als het ui-mengsel 10 minuten heeft geprutteld en de kipfilet zo goed als gaar is voeg je 2 eetlepels balsamico azijn, 100 ml kippenbouillon en 25 gram pure chocolade. Laat de chocolade op laag vuur smelten en zodra de chocolade gesmolten is haal je de saus van het vuur (anders wordt de smaak van de chocolade minder en bitter). Leg de kipfilets op een mooi bord en giet de saus erover. Lekker met kerstboomaardappeltjes en een salade.

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top