Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, zongedroogde tomaten, zout, peper, 150 gram ontbijtspek, 30 gram pijnboompitten, 100 gram champignons, 40 gram boter, 40 gram bloem, 400 ml melk,

Snij 2 varkenshaasjes door de lengte bijna doormidden, en vul ze met wat gehakte zongedroogde tomaatjes (aantal naar smaak), doe er wat zout en peper op. Klap het vlees weer dicht en vouw het staartje van de haas dubbel zodat je overal even dik vlees hebt. Omwikkel de varkenhaas nu met plakjes ontbijtspek. Bak de varkenshaas in de jus overal bruin en voeg dan wat water bij de jus en laat het met de deksel op de pan 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Maak ondertussen de saus. Bak in wat hete olie 30 gram pijnboompitten bruin en doe er 100 gram in plakjes gesneden champignons bij, bak dit een minuut of vijf. Maak dan de bechamelsaus met 40 gram boter, 40 gram bloem en voeg al roerend 400 ml melk erbij. Als de saus de gewenste dikte heeft dan roer je de champignons en de pijnboompitten erdoor. Dan is je gerecht wel klaar. Lekker om te serveren met kerstboomaardappeltjes en een lekkere salade. Eet smakelijk!

0
(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

  1. Geweldige recepten, mijn complimenten! ik heb er diverse uitgeprobeerd.
    Maar toch een kleine opmerking, waarom niet een ingrediëntenlijst bovenaan het recept, dat is makkelijker lijkt mij.
    Met vriendelijke groet,
    Dymph van de Molegraaf

  2. Dank je wel voor de complimenten! Een boodschappenlijstje is inderdaad handig alleen moeten we een manier verzinnen om het goed in de site te laten passen. Maar het staat wel op het lijstje met verbeterpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top