Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Misschien is dit niet een originele Boeuf Bourguignon, maar deze stoofpot is wel ontzettend lekker.

Ingrediƫnten: 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 500 gram stoofvlees, 2 uien, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml vleesfond, 200 ml rode wijn, tijm peterselie, laurierblaadje, 200 gram champignons, 1 tomaat,

Bak in wat olie 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek krokant. Schep dit uit de pan en bak in het overgebleven vet 500 gram in blokjes gesneden stoofvlees bruin. Als het vlees bruin is voeg je 2 in ringen gesneden uien en 1 in plakjes gesneden winterwortel mee. Bak de ui glazig. Giet dan het teveel aan vet af. Zet de pan terug op het vuur en 1 gepelde en gekneusde knoflookteen toe en 1 blikje tomatenpuree. Doe er 1 pot (400ml) vleesfond toe en ongeveer 200 ml lekkere rode wijn. Breng het op smaak met tijm, peterselie en doe er een laurierblaadje bij. Laat het kort koken en zet het op een laag vuurtje. Laat het dan zeker 2 uur lekker stoven met de deksel op de pan. Na twee uur wachten kan je er 200 gram grof gesneden champignons, 1 in plakjes gesneden tomaat en de gebakken ontbijtspekjes toe. Vergeet het laurierblaadje niet te verwijderen. Warm het geheel goed door en serveer het dan met bijvoorbeeld kerstaardappeltjes. Eet smakelijk!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top