Andijvie Ovenschotel

Andijvie Ovenschotel

Andijvie Ovenschotel

Ingrediënten: 1 kilo aardappels, 200 ml kookroom, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 200 ml gezeefde tomaat, 250 gram andijvie, geraspte kaas,

Kook voor de aardappelpuree 1 kilo kruimige aardappels ongeveer 25 minuten tot ze echt goed kruimig zijn. Giet ze goed af en schenk er 100 ml kookroom bij en stamp het dan tot een goede puree. Bak in hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek krokant, voeg hierbij 250 gram gehakt, en bak dit rul. Dan kan je er 250 gram gesneden andijvie toevoegen en bak dit kort mee. Als laatste voeg je er 100 ml kookroom en 200 ml gezeefde tomaat er aan toe. Laat dit kort meekoken. Doe dan het andijvie-gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Dek het andijvie-gehaktmengsel af met de aardappelpuree en strooi er als laatste de geraspte kaas eraan toe. Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200 graden. De kaas is dan goed gegratineerd. De schotel is erg warm als hij uit de oven komt. Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top