Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml kruidenbouillon, 75 gram geraspte kaas,

Blancheer een kleine bloemkool (die in roosjes is gesneden) kort en doe deze in een ingevette ovenschaal. Smelt 30 gram boter in een steelpan en doe er 30 gram bloem bij en bak dit kort mee. Giet er dan beetje bij beetje ongeveer 300 tot 400 ml kruidenbouillon bij (getrokken van 1 bouillonblokje) tot je de gewenste dikte hebt qua saus. Als laatste roer je er 75 gram geraspte kaas door en roer je tot dit gesmolten is. Giet de kaassaus nu over de bloemkool en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. De bloemkool met kaassaus is lekker met een kaasschnitzel en aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top