Saucijstaart

Saucijstaart

Saucijstaart

Ingrediënten: 2 stengels bleekselderij, 3 sjalotjes, 500 gram saucijsvlees, 50 gram walnoten, 1 eetlepel salie, 50 gram paneermeel, zout, peper, 150 gram plakjes ontbijtspek, peterselie,

Bak in de hete olie 2 fijngehakte stengels bleekselderij en 3 fijngehakte sjalotjes. Fruit dit op een laag vuurtje aan. Haal het van het vuur en laat het iets afkoelen. Doe de sjalotjes en bleekselderij in een kom en doe hierbij 500 gram saucijsvlees, 50 gram gehakte walnoten, 1 eetlepel salie en 50 gram paneermeel. Breng het op smaak met zout en peper. Vet een springvorm in en leg in de springvorm plakjes ontbijtspek. Leg een stukje van ongeveer 5 cm op de bodem en laat de rest even over de rand hangen. Vul de springvorm nu met het vleesmengsel en leg de plakjes ontbijtspek over de vulling. Zet de taart nu in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Laat de taart dan even afkoelen in de vorm en snijd deze dan in punten. Bestrooi het eventueel met wat peterselie. Eet smakelijk!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

One thought on “Saucijstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top