Zelfgemaakte Ovenfrietjes

Zelfgemaakte Ovenfrietjes

Zelfgemaakte Ovenfrietjes

Ingrediënten: 1 kilo vastkokende aardappels, 1 liter water 2 bouillonblokjes, olie,

Heerlijke zelfgemaakte ovenfrietjes. Schil 1 kilo vastkokende aardappels, ontpit ze, was ze en snijd ze in frieten. Kook ruim 1 liter water met 2 blokjes bouillon. Als de bouillon kookt dan kan je de frieten er in doen en laat het dan 5 minuten koken (niet langer). Giet de frieten af en laat ze even afkoelen. Leg de frieten op een licht ingevette bakplaat en besprenkel de frieten met olie. Zet dan de frieten in de voorverwarmde oven op 200 graden. De frieten moeten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Schud ze wel afentoe om. Je kan op de frieten natuurlijk zout doen, maar ook bijvoorbeeld paprikapoeder of patatkruiden. De frieten zijn lekker met een salade en een kipkrokantschnitzel!

0
(65 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top