Pittige Rijst

Pittige Rijst

Pittige Rijst

Ingrediënten: ketjap manis, tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 kipfilet, 100 gram sugarsnaps, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 100 gram blokjes ham, 300 gram koude rijst, 100 gram doperwten,

Maak een marinade van ketjap manis, tomatenketchup, theelepel sambal en een theelepel gemberpoeder. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet, laat het even marineren. Snij ondertussen 100 gram sugarsnaps in stukjes en snij 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn. Bak in de hete olie de gemarineerde kipfilet. Doe hierbij 100 gram in blokjes gesneden ham. Als de kipfilet bruin is doe je er de sugarsnaps, sjalotjes en de knoflook bij. Roerbak dit ongeveer een minuut of 5. Dan voeg je ongeveer 300 gram koude rijst toe en 100 gram doperwtjes. Roerbak dit verder ongeveer 10 minuten op een laag vuur. Dan is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Pittige Rijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top