Pepernoten

Pepernoten

Pepernoten

Na mislukte pepernoten die Britt samen met haar groepje heeft gebakken op school, te melig, te klefferig en geen pepernotensmaak, hebben we samen besloten om het dan maar overnieuw te doen, maar dan in haar eentje… enne de pepernoten zijn nu wel gelukt! Wat heeft Britt gedaan?

Ingrediënten: 100 gram boter, 125 gram basterdsuiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, 4 eetlepels melk, 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,

In een kom meng je 100 gram zachte boter met 125 gram basterdsuiker (de helft donkere en de andere helft lichtbruine), 250 gram zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, 4 eetlepels melk en 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden. Meng het geheel tot je een mooi egaal deeg krijgt. Maak er nu kleine balletjes van (ze rijzen in de oven nog een beetje) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer voor 20 tot 25 minuten. Laat ze dan afkoelen op een groot bord… Eet smakelijk!

0
(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Pepernoten

  1. wij gebruiken altijd een pak appeltaartmix en voegen aan dat deegrecept de speculaaskruiden toe. Lukt altijd en het allerleukste, de kinderen kunnen het helemaal zelf! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top