Kipfilet met Courgette en Amandelschaafsel

Kip

Kipfilet met Courgette en Amandelschaafsel

Kipfilet met Courgette en Amandelschaafsel

Ingrediënten: 2 eetlepels maïzena, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 6 eetlepels ketjap manis, zout, peper, 1 kipfilet, 65 gram amandelschaafsel, 1 prei, 1 courgette, 200 ml kippenbouillon, noedels,

Maak een marinade van 2 eetlepels maïzena, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 6 eetlepels ketjap manis, zout en peper. Marineer hierin 1 in stukjes gesneden kipfilet voor minstens een uur. Bak in hete olie 65 gram amandelschaafsel bruin, schep dit daarna uit de pan en bak in de overgebleven olie de gemarineerde kipfilet bruin. Doe hierin 1 fijngesneden prei en 1 in blokjes gesneden courgette bij en bak dit 5 minuten al roeren mee. Daarna voeg je 200 ml kippenbouillon toe en de overgebleven marinade. Kook dit even mee tot het iets ingedikt is. Als laatste voeg je er de gebakken amandelschaafsel toe. Serveer het geheel met bijvoorbeeld noedels. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top