Hamlapje met Sperziebonen en Gember

Hamlapje met Sperziebonen en Gember

Hamlapje met Sperziebonen en Gember

Ingrediënten: rijst, 1 hamlap, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel rode wijnazijn, bloem, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gember, 200 gram sperziebonen, 100 ml kruidenbouillon, 1/2 eetlepel oestersaus, zout, peper,

Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Snij 1 hamlapje in reepjes en marineer ze in een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel rode wijnazijn en een klein beetje bloem. Verhit in een wok olie en roerbak hierin 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 cm gehakte gember. Roerbak dit ongeveer een minuut of 3. Voeg dan de gemarineerde hamlapreepjes toe en wok dit 5 minuten mee. Dan kan je er 200 gram sperziebonen en bak dit mee. Voeg dan 100 ml kruidenbouillon toe (getrokken van 1/2 tablet) 1/2 theelepel oestersaus en wat zout en peper naar smaak. Laat het geheel lekker door pruttelen tot het geheel door en door warm is. Serveer het geheel met de rijst. Eet smakelijk!

0
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top