Funghi al Forno

Funghi al Forno

Funghi al Forno

Ingrediënten: 50 gram boterm 70 gram bloem, 400 ml melk, 100 ml kippenfond, 100 ml kookroom, 250 gram gemengde paddenstoelen, 100 gram blokjes ham, peterselie, 50 gram geraspte kaas, citroensap, nootmuskaat, paneermeel,

Kook de pasta zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Laat in een hete koekenpan 50 gram boter smelten en voeg er 70 gram bloem bij. Laat dit even meebakken. Voeg dan beetje bij beetje 400 ml melk en 100 ml kippenfond toe. Laat dit even koken en doe er dan nog 100 ml kookroom toe. Daarna voeg je er 250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, shiitake, en oesterzwammen) toe. Voeg ook nog 100 gram blokjes ham, wat gehakte peterselie, 50 gram geraspte kaas, een lepel citroensap en nootmuskaat naar smaak toe. Roer de pasta erdoor en doe het dan in een ingevette ovenschotel. Strooi over de schotel nog wat paneermeel. Zet de ovenschotel nu 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. De schotel is nu klaar om geserveerd te worden! Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top