Boerenkooltaart

Boerenkooltaart

Boerenkooltaart

Ingrediënten: 450 gram boerenkool, 5 vellen bladerdeeg, 200 gram belegen kaas, 150 gram cashewnoten, 125 ml slagroom, tijm, 1 eetlepel mosterd, zout, 3 eieren, paneermeel,

Laat een pak diepvries boerenkool en 5 vellen bladerdeeg ontdooien. Snij 200 gram belegen kaas in kleine stukjes. Breek 150 gram gezouten cashewnoten in kleine stukjes en doe dit bij de kaas. Doe in een kleine kom 125 ml slagroom, een theelepeltje gedroogde tijm, een eetlepel mosterd en een beetje zout en roer het goed door elkaar. Doe dan een voor een de 3 eieren erbij. Bekleed een lage ingevette taartvorm met de bladerdeeg.Prik gaatjes in de bodem van de bladerdeeg en strooi wat paneermeel over de bodem. Meng de boerenkool, het kaas-cashewnotenmengsel en het eimengel goed door elkaar. Schep het boerenkoolmengsel nu in de taartvorm. Zet de taart nu in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuten. Haal hem dan uit de oven en laat hem een minuut of 5 afkoelen. Haal de taart nu uit de vorm en ga het lekker op eten!

0
(108 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Boerenkooltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top