Warme Appel in Carmelsaus

Warme Appel in Carmelsaus

Warme Appel in Carmelsaus

Ingrediënten: 4 eetlepels water, 4 eetlepels suiker, 250 ml slagroom, boter, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 6 appels,

Verwarm in een steelpan 4 eetlepels water en 4 eetlepels suiker totdat de suiker gaat carameliseren (goudkleurig wordt). Blijf goed roeren. Zet het vuur lager en voeg 250 ml slagroom toe. De caramel kan hard worden, maar blijf roeren, de caramel gaat dan weer smelten. Laat het mengsel even koken en haal het van het vuur af. Smelt een beetje boter en roer er 2 eetlepels donkere basterdsuiker door. Bak hierin kort 6 in blokjes gesneden appels. Doe de appels in een mooi schaaltje en giet de caramelsaus erover. Eet het geheel niet te warm, voor de smaak is het lekkerder om het geheel te laten afkoelen! Smul ze!

0
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top