Perencake met Chocolade en Lange Vingers

Perencake met Chocolade en Lange Vingers

Ingrediënten: 150 gram suiker, 150 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 75 gram bloem, 75 gram zelfrijzend bakmeel, lange vingers, 2 peren,

Mix 150 gram boter met 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker schuimig voeg hier een voor een 3 eieren aan toe en klop het tot een luchtig mengsel. Dan mix je er 75 gram bloem en 75 gram zelfrijzend bakmeel toe. Schil 2 peren en snijd deze in kleine blokjes. Schep dit door het cakebeslag. Hak 100 gram pure chocolade en schep dit ook door het cakebeslag. Schep in een beboterde en bebloemde cakeblik 1 deel van het beslag totdat je de bodem niet meer ziet. Leg er daarna een laagje lange vingers op en schep nu de rest van het cakebeslag in het cakeblik. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer een uur. (De lange vingers komen door het rijzen van het beslag wel omhoog!) Je kan altijd checken of de cake klaar is door er een sateprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen in het blik voor dat je hem er uit haalt. Een cake die je gelijk uit de oven uit het blik wil halen mislukt vaak (Plakkerig enzo) als de cake iets kouder is gaat hij er veel makkelijker uit…. Eet Smakelijk!

(117 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Ook lekker :

One Reply to “Perencake met Chocolade en Lange Vingers”

  1. Mijn echtgenoot vond dit de lekkerste cake ook, hij was effectief heerlijk! Volgende keer misschien twee kleinere peren gebruiken ipv twee grote

Reacties zijn gesloten.