Champignon-Kaassoep

Champignon-Kaassoep

Champignon-Kaassoep

Ingrediënten: 1 ui, 200 gram champignons, 30 gram bloem, 30 gram boter, 1 liter groentenbouillon, 125 ml kookroom, 150 gram geraspte kaas,

Smelt in een grote pan 30 gram boter. Bak in de boter 1 fijngesnipperde ui en als de ui glazig is voeg je ongeveer 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Voeg dan 30 gram bloem toe, bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beetje 1 liter groentenbouillon (gemaakt van 2 bouillonblokjes) toe. Voeg het zo toe dat de bouillon goed door de bloem opgenomen wordt anders krijg je namelijk klonten. Laat de soep even koken en zet de soep dan op een laag vuurtje om het 10 minuten te laten pruttelen. Zet dan het vuur af en voeg dan 125 ml kookroom toe en 150 gram geraspte kaas. Roer het even door tot de kaas een beetje begint te smelten. De soep is dan klaar om geserveerd te worden. Lekker met een stokbrood die net uit de oven komt!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top