Kip met Sesam

Kip met Sesam

Kip met Sesam

Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, sesamolie, 3 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 100 gram peultjes, 100 gram taugé, zout, peper, 4 eetlepels sedamzaad, 3 eetlepels balsamico azijn, 4 eetlepels sojasaus, koriander,

Bak de in reepjes gesneden kipfilet in de hete sesamolie. Als de kip mooi bruin is voeg je er 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngesnipperd sjalotje, 100 gram peultjes en 100 gram taugé aan toe. Breng dit op smaak met zout en peper en roerbak het geheel ongeveer een minuut of 5. Bak ondertussen 4 eetlepels sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Doe bij het kip-peultjes mengsel 3 eetlepels balsamico azijn en 4 eetlepels sojasaus. Warm het geheel goed door en voeg op het allerlaatste moment de geroosterde sesamzaadjes toe en gehakte koriander naar smaak. Serveer het bijvoorbeeld met rijst.

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top