Kip met Sesam

Kip

Kip met Sesam

Kip met Sesam

Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, sesamolie, 3 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 100 gram peultjes, 100 gram taugé, zout, peper, 4 eetlepels sedamzaad, 3 eetlepels balsamico azijn, 4 eetlepels sojasaus, koriander,

Bak de in reepjes gesneden kipfilet in de hete sesamolie. Als de kip mooi bruin is voeg je er 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngesnipperd sjalotje, 100 gram peultjes en 100 gram taugé aan toe. Breng dit op smaak met zout en peper en roerbak het geheel ongeveer een minuut of 5. Bak ondertussen 4 eetlepels sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Doe bij het kip-peultjes mengsel 3 eetlepels balsamico azijn en 4 eetlepels sojasaus. Warm het geheel goed door en voeg op het allerlaatste moment de geroosterde sesamzaadjes toe en gehakte koriander naar smaak. Serveer het bijvoorbeeld met rijst.

0
(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top