Appelmousse

Appelmousse

Appelmousse

Dit is geen appelmoes voor bij de patat met kip, maar een appelmousse een heerlijk nagerecht.

Ingrediënten: 500 gram appels, 50 gram boter, 60 gram suiker, 3 eetlepels slagroom, 2 eieren, 200 ml slagroom,

Schil 500 gram appels, bv Jonagold, en snijd ze in kleine stukjes. Smelt in een koekenpan op een laag vuurtje 50 gram boter, doe hierbij 60 gram suiker en laat de suiker al roerende smelten. Zet het vuur hoger en maak er al roerende een mooie bruine karamelsaus van, als de saus een mooie bruine kleur is schep je er 3 eetlepels slagroom door. Doe nu de appelpartjes erbij en zorg dat er overal een laagje karamel over komt. Temper het vuur en laat het een minuut of 10 a 15 pruttelen. Blijf wel roeren. Het gaat er uit zien als een moes. Doe het daarna in een schaaltje, prak eventueel over gebleven stukjes appel fijn. Laat het goed afkoelen. Splits 2 eieren en klop het eiwit stijf. Klop 200 ml slagroom op met een schepje suiker. Als het appelmengsel koel is schep je er 2 eidooiers door. Daarna spatel je het appelmengsel voorzichtig door de eiwitten en doe daarna ook de slagroom erbij. Als het mengsel goed gemengd is schep je het in 4 mooie kommen. Zet het daarna minstens 3 uur in de koelkast… en je hebt daarna een heerlijk dessert!

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top