Chocolade Notentoetje

Chocolade Notentoetje

Chocolade Notentoetje

Dit had mijn verjaardagstaart moeten worden, maar helaas hij is mislukt. Na het ontdooien werd de taart weer veel te zacht, dus hebben we er een toetje van gemaakt. Want de smaak is echt verschrikkelijk lekker. Maar misschien lukt het jouw wel… of misschien heb ik een essentieel ingrediënt vergeten, ik denk zelf namelijk stijfgeslagen eiwitten al staat dat in het recept er niet bij.

Ingrediënten: 25 gram donkere basterdsuiker, 40 gram pure chocolade, 65 gram walnoten, boter, 150 ml melk, 150 ml slagroom, 1 vanillestokje, 100 gram suiker, 3 eieren, 250 gram witte chocolade,

Voor de bodem doe je in een keukenmachine 25 gram donkere basterdsuiker, 40 gram pure chocolade, 65 gram walnoten en een klein stukje boter (5 gram ongeveer). Meng het met de keukenmachine tot je een bijna homogene massa krijgt, helemaal lukt niet want je blijft altijd wel wat van de noten zien. Doe daarna in een steelpannetje 150 ml melk en 150 ml slagroom met het uitschraapsel van 1 vanillestokje en het vanillestokje zelf. Breng het al roerend aan de kook. Als het kookt zet je het op een warmhoudplaatje en laat je het 10 minuten zachtjes opstaan haal daarna het velletje eraf en het vanillestokje eruit. Doe nu in een andere kom 100 gram suiker en 3 eidooiers, klop dit tot je een lichtere substantie krijgt. Hak 250 gram witte chocolade grof (lekker makkelijk in de keukenmachine). Nu ga je au bain marie het ei-suiker mengsel verwarmen en giet er langzaam het melk-slagroommengsel toe. Verwarm dit tot je een iets dikkere substantie krijgt. Doe dan de witte chocolade erdoor en laat dit door het mengsel smelten. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe op de bodem het walnoten-chocolademengsel tot je niets meer van het bakpapier op de bodem ziet. Giet nu langzaam het melk-slagroommengsel erover. Laat het geheel afkoelen en zet het daarna voor zeker een nacht in de vriezer. Ongeveer een uur voordat je de taart wilt gaan eten haal je hem uit de vriezer en laat je de taart in de koelkast langzaam ontdooien. Als de taart dus mislukt maak er dan lekkere toetjes van!

0
(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Chocolade Notentoetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top