Spekballetjes met Tomatensaus

Spekballetjes met Tomatensaus

Spekballetjes met Tomatensaus
Spekballetjes met Tomatensaus
Ingrediënten: 4 speklappen, 1 bouillonblokje, 1 teentje knoflook, 2 eieren, bloem, paneermeel, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, peper, 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel suiker,

Kook 4 speklappen in kokend water met een opgelost bouillonblokje gaar. Als de speklapjes gaar zijn dan uit de pan nemen en goed laten uitlekken. Hak de speklapjes met 1 teentje knoflook fijn in de keukenmachine. Doe er 2 eieren bij en zoveel bloem tot het een substantie wordt waar je goede balletjes van kan draaien. Rol de speklapballetjes door de paneermeel en bak ze daarna in de olie tot ze een goudbruine kleur hebben.

Voor de saus snij je een ui fijn, hak je een teentje knoflook fijn. Doe dit in de vijzel en maal het fijn met een 1 theelepel gemberpoeder en peper. Verhit wat olie in een pannetje en fruit hierin het uimengsel. Doe hierbij 3 eetlepels tomatenketchup en 1 theelepel suiker. Voeg er daarna zoveel bouillon (die je hebt overgehouden van het koken van de speklapjes) tot je een saus hebt na eigen gewenste dikte. Serveer de spekballetjes en de saus apart.

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Spekballetjes met Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top