Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng
Ingrediënten: 500 gram rijst, 2 hamlappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 preien, zout, peper, 1 blikje doperwten, 250 gram blokjes ham,

Kook een avond voordat je de nasi wilt eten 500 gram rijst in kokend water gaar, je krijgt dan een drogere rijst! Bak ondertussen 2 fijngesneden hamlapjes bruin in de wokolie en als het bruin is schep je het op een bordje. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 in ringen gesneden prei en doe er zout en peper naar smaak bij. De prei mag niet te bruin gebakken worden. Voeg nu de koude rijst toe en bak dit mee. Voeg er het gebakken vlees, een klein blikje doperwtjes (330 gram uitgelekt) en 250 gram blokjes ham toe. Alles goed roerbakken en doorwarmen. Nu is het klaar om te serveren, op je bord kan je er nog smaakmakers zoals ketjap of sambal naar smaak toevoegen.

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top