Bloemkool met Kaasbieslooksaus

Bloemkool met Kaasbieslooksaus

Bloemkool met Kaasbieslooksaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 40 gram boter, 40 gram bloem, 250 ml melk, 30 gram geraspte kaas, bieslook,

Kook een kleine bloemkool (in roosjes gesneden) beetgaar en leg het na het afgieten in een ingevette ovenschaal. Smelt in een steelpan 40 gram boter met 40 gram bloem, bak dit kort en ga er dan beetje bij beetje melk toevoegen (ongeveer 250 ml, maar is afhankelijk hoe dik of dun je de saus wilt) Als de saus de gewenste dikte is voeg je er ongeveer 20 tot 30 gram geraspte kaas bij, en laat dit al roerende smelten. Als laatste voeg je een eetlepel bieslook toe. Giet de kaasbieslooksaus over de bloemkool en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden. Na 10 minuten is de bloemkool gaar. Lekker met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top